Leuk voor de Thuiskok om je eigen verse pasta te maken!

niet alleen voor spaghetti maar ook voor lasagna, ravioli, tagliatelle, fettucine of tagliolini.

Wat is een pastamachine?

Met een pastamachine,kan u zelf verschillende soorten pasta kunt maken. De machine helpt u vooral bij het zo plat mogelijk krijgen van de pasta en het snijden ervan in de juiste vorm. De pastamachine bestaat uit twee rollers waartussen het pastdeeg tot de juiste dikte gerold kan worden. Dit wordt verkregen door de lap deeg meermaals door de machine te halen tot de juiste dikte is bereikt. Met een pastamachine kunnen verschillende soorten pasta gemaakt worden. 

Tips voor het gebruik van een pastamachine:

De juiste dunte van de pasta wordt bereikt door het deeg meerdere malen tussen de pastarollers door te halen. Elke keer worden de rollers dichter tegen elkaar gezet tot het juiste resultaat is bereikt.

Als het deeg plakkerig is kan er wat bloem op gedaan worden zodat het gemakkelijker door de pastaroller gaat zonder dat het blijft plakken. Gebruik geen water. niet bij het rollen en ook niet bij het schoonmaken. Door water te gebruiken wordten de rollers namelijk veel bevattelijker voor plakken tijdens het gebruik. Schoonmaken kan het beste gebeuren met wat keukenpapier.

Pastamolen Chroom

  • Model: C5
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • 48,34€

  • Excl. BTW: 39,95€